مراقبت های بعد از خالبرداری
- به مدت ۴۸ ساعت ناحیه ای که خال برداشته شده را شستشو ندهید. این دو روز کرم زینک مداوم باید بر روی ضایعات باشد. زینک مانند کرم استفاده نشود بلکه طوری استفاده شود که یک لایه ضخیم سفید روی محل باشد چرا که مکانیسم اثر زینک جلوگیری از عبور نور است و در صورتی است که یک لایه ضخیم روی محل باشد موثر است. در صورت پاک شدن مرتب کرم زینک را تمدید نمایید.
- از لوازم آرایشی و کرمها ظرف مدت ۴۸ ساعت بعد از برداشتن خال استفاده نکنید.
- پس از برداشتن خال به مدت دو هفته از رفتن زیر نور شدید آفتاب پرهیز کنید و در صورتی که پوست شما با آفتاب تماس داشت، بر روی آن ترمیم کننده و ضد آفتاب بزنید.
- به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز زینک را مرتب استفاده کنید. طی این مدت استفاده از لایه بردار، روشن کننده، کرم شب، ترکیبات حاوی الکل، و صابون روی ضایعات ممنوع میباشد.
- از روز سوم که قادر به شست و شوی زینک بودید میتوانید روزانه دو تا سه مرتبه زیر زینک ترمیم کننده استفاده کنید. بدین صورت که زینک را ملایم پاک کنید. ترمیم کننده بزنید. و مجدد روی آن یک لایه زینک بزنید.
- بعد از برداشتن خال، محل خال به طور طبیعی رویه میبندد که در واقع خود یک نوع پانسمان طبیعی به شمار میرود. سعی کنید از تماس دست با آن خودداری نمایید.
- بعد از برداشتن خال، محل خال به رنگ قرمز یا صورتی در میآید که ظرف ۱ تا ۴ ماه بعد به طور کامل رفع میشود. در غیر این صورت میتوان با پمادهای مخصوص یا لیزر آن را رفع نمود.
- ظرف یک ماه پس از برداشتن خال بهتر است از پمادهای لایه بردار استفاده نکنید، مگر با تجویز پزشک.